Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.2.12

Τα φασισταριά του λάιφ στάιλ!

αναδημοσίευση από Άσματα και Μιάσματα

σχολιαστής α΄

"Κοινό δείγμα καράβλαχου πασόκου που τα κονόμησε αεριτζίδικα πουλώντας πλαστικά μουνιά πριν γίνουν της μόδας,άξιο τέκνο μιας κοινωνίας του ζεμπέκικου με λίγο λάουντζ και 'ξέρεις ποιός είμαι 'γω ρε;'.
Στ'αρχίδια μας αυτός και όλοι οι όμοιοί του,να λοιμοκτονήσουν τα φασισταριά του λάιφ στάιλ!"

σχολιαστής β΄

"Σήμερα όπως και εχθές έχετε βάλει έναν άνθρωπο στην μέση και τον πυροβολείτε.Μπράβο σας αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι για τον συνάνθρωπο αλλά και για την πατρίδα μας,εσείς συκοφαντείτε τους πάντες κατ'εξακολούθησην.Μα καλά τι σόι άνθρωποι είστε εσείς;Δεν θέλω ούτε να σας φτύσω!"





Ο Πέτρος Κωστόπουλος φαλήρισε. Του παίρνουν - λέει - τα σπίτια του, τα αυτοκίνητα του, ότι έχει και δεν έχει. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι είναι άρρωστος από κατάθλιψη, ότι πλέον δυσκολεύεται να ζήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά και ότι θα επιστρέψει μια μέρα, κατά πως τό'πε και το είδωλο του ο Άρνι: I' ll be back...Λυπηρό, όσο και χαριτωμένο όλο αυτό, εννοώ το ν' ακούς έναν γνωστό ζάπλουτο επιχειρηματία να εξομολογείται την πορεία του προς την καταστροφή. Τον θυμάμαι πριν από 20 χρόνια στην παντοδυναμία του. Κόντευε τα σαράντα, όσο είμαι εγώ σήμερα δηλαδή, έχοντας καταφέρει να αποκτήσει τα πάντα: φήμη, χρήματα, ένα φωτομοντέλο για σύζυγο, δύναμη στα εκδοτικά, φιλίες με την πολιτική και λαϊφσταϊλίστικη ηγεσία του τόπου (ο ίδιος υπήρξε μάλλον ιδρυτής του λάιφ στάιλ στην ψωροκώσταινα που τότε ακόμη άντεχε) κλπ. Τότε τον βλέπαμε ως εχθρό, ως εκπρόσωπο της χειρότερης μορφής κατεστημένου, φορέα του βδελυρού γιαπισμού, έναν κοινό φασίστα και γινόμασταν μάλιστα έξαλλοι με τις ανεγκέφαλες γκόμενες που έπιναν νερό στα νιάτα του και στην ομορφιά του! Λίγο αργότερα πάψαμε να ασχολούμαστε με την περίπτωση του. Αποδεχτήκαμε τη θέση μας σε μία άκρως ανταγωνιστική ανθρωποφάγο κοινωνία του θεάματος, από την οποία όμως εκείνος συνέχισε να πλουτίζει. Το θετικό είναι ότι πλούτισαν και άλλοι δίπλα του, όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ευτυχώς εμείς δεν μασήσαμε με τέτοιες καταστάσεις ακόμη κι όταν κληθήκαμε να εργαστούμε κάπου ή για κάποιον που σίγουρα θα έμοιαζε ή θα ήθελε να είναι Κωστόπουλος στη θέση του Κωστόπουλου. Προτιμούσαμε να ανανεώνουμε το ενδιαφέρον μας για κάνα καλό βιβλίο και να φτύνουμε έντυπα που υποδείκνυαν στον κόσμο πως θα γαμήσει καλύτερα! Να ανακαλύπτουμε παλιές και καινούργιες καλές μουσικές και όχι να τα σπάμε στη Βίσση κι όλο το σκυλολόι της συφοράς! Να γοητευόμαστε από το άσπρο και μαύρο ενός Μπέλα Ταρ και να μας γυρνάνε τα άντερα με τα τηλεοπτικά καμώματα των VIPS. Παραμείναμε βέβαια γραφικοί, φρικιά, αριστεριστές, αναρχικοί και αναρχίζοντες, μονίμως άφραγκοι, σαβουρογάμηδες, φτωχοδιάβολοι, αστείοι και περιθωριακοί - ναι, εμείς ήμασταν και εν μέρει είμαστε το περιθώριο και όχι βέβαια το ΚΛΙΚ, όπως θέλει και το λέει ο Κωστόπουλος, αποδίδοντας μόλις σήμερα την αξία του περιθωρίου στο κάποτε πανίσχυρο έντυπο του, το οποίο αποβλάκωσε χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες και προετοίμασε μια χαρά το έδαφος για την τωρινή κατάντια. Ωστόσο, παραδόξως αισθανόμασταν πιο πλούσιοι από τον Κωστόπουλο κι ας μετράγαμε τα ψιλά για κάνα κρασί στον Μπαρμπα-Γιάννη των Εξαρχείων. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος σαν γυρίζω στο παρελθόν που τούτη τη στιγμή δε μπορώ να νιώσω κανέναν οίκτο για την κατάρρευση του Κωστόπουλου. Δε με αφήνει, βλέπεις, η κατάρρευση των πιο δικών μου ανθρώπων που συντελείται καθημερινά μπροστά στα μάτια μου, ενδεχομένως και η δική μου που έρχεται.

6 σχόλια:

  1. Αφιερώνεται στις Κυπριακές Αερογραμμές για τις έκτακτες πτήσεις τους κατά τα σ/κ για ένα γρήγορο γλέντι στην Αθήνα και στον περήφανο κυπριακό λαό για τα αξια τέκνα της σαβουροκουλτουρας που παρήγαγε εν Αθήναι.

    κάτσε να ξανα-θυμηθώ πόσα πήρε ο Χατζηγιάννης για τα 50χρονα της Δημοκρατίας όσο θα ξανα-θυμάμαι το βραβείο μουσικής Αννα Βίσση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σ/κ στην Αθήνα για "μπουζούκια και ψώνια στην Ερμού" συνοψίζει τη σημερινή παρακμή των Νεο-Κύπριων (οι παρόντες εξαιρούνται), που δεν απέχουν και πολύ από τα ψευτοπρότυπα του Κωστόπουλου (μάλλον παραδειγματίζονταν απ' αυτά). Είναι δε τόση η ανατροφοδότηση της παρακμής, που οι Κυπριακές Αερογραμμές πρόσφατα έβγαλαν εκπτωτικό κουπόνι για το κέντρο όπου εμφανίζεται η Βίσση, αν πετάξεις στην Αθήνα με την πτήση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε, ετσι είναι κάποτε εθνική κουλτούρα ήταν ο Βασιλης Μιχαληλίδης σήμερα είναι η Άννα - κολλητή του Κωστοπουλου κιόλας - οι ΚΑ προωθούν τον Πολιτισμό εν το ξερεις;:)

    εντελώς παρακμή όμως! πως λεγόταν το βιβλιο "η αβασταχτη ελαφρότητα του είναι";΄Αυτοί είναι ή μάλλον ήταν "η βασταζούμενη ελαφρότητα του είναι"

    μια σκάρτη γενιά ρε γμτ. τίποτε ευγενικό δεν αφήσαν πίσω τους. μονο στυλάκι φούσκα. μια ολοκληρη γενιά πιωμένη πάνω στα τραπεζια να ρίχνει γαρύφαλλα...έλεος.

    περκι να εσιει την ψευδαισθησην η αννα πως είναι και διαχρονική! εν θωρούν ήτναλως λουβουν σαν το ποσκασμένο το μέικαπ της ψεφκιάς τους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α μεν ανησυχείτε. Σε λλίο εν θα χρειάζεται καμία πτήση για να χαρεί κάποιος το εθνικό λαιφσταιλ. Μετακομίζει στην Κύπρο σιγά σιγά. Ζήτωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή